13. – 14. oktoobrini paitavad Otepää külaliste maitsemeeli kulinaarsed ja muusikalised elamused. Tippkokad, toitlustajad ja toidutootjad kultuuripealinna piirkonnast katavad laua Lõuna-Eestile iseloomulike roogadega, mis valmivad puhtast kohalikust toorainest, esivanemate teadmiste ja tänaste köögitarkuste toel. Kehakinnituse kõrvale saab nautida kultuuriprogrammi Lõuna-Eesti parimatelt esinejatelt. Menüüd rikastavad külalised Otepää sõprusvaldadest, lisaks tutvustavad oma (toidu)kultuuri Euroopa ja kaugemate paikade esinejad.
Kokad pakuvad meeliülendavaid maitseelamusi erinevates tiimides ning mitmed road jäävad hiljem toidufänne rõõmustama kohalikes restoranides. Meelelahutajad jõuavad lisaks lavalaudadele ka pliidi taha, valmistades profikokkade juhendamisel festivalikülalistele head-paremat. Küllusliku valikuga kaubatänavalt saab erinevaid maitseelamusi proovida ja meelepäraseid kohalikke tooteid kaasa osta.
Maal elamine, oma toidu korjamine ja kasvatamine muutub Eestis üha populaarsemaks ning esivanemate teadmistest on praegugi palju õppida. Pühajärve Ranna Gurmee kutsub avastama Eesti maakultuuri, loodussõbralikku eluviisi ja metsanduse põnevat pärandit tänapäevases võtmes. Mitmed meile tavapärased toidud ja toiduhankimise viisid mõjuvad mujal maailmas eksootiliselt: näiteks seente korjamine on paljudes riikides keelatud. Seetõttu ongi festivali fookuses Otepää ja Lõuna-Eesti metsade maitsvad seened, ent laualt ei puudu ka teised kohalikud loodusannid. Näitame, mida kõike loodus meile pakub, kui me seda vaid hoida oskame!
Ürituse veduriteks on kogenud suurürituste korraldaja ja kümnendi kokana praktiseerinud Ago Arro, kohalik toidugurmaan ja GMP “Pühajärve” restorani peakokk Koit Uustalu ja tänane Otepää kultuurivedur ning endine tippkokk Jorma Riivald.