Liigu otse sisu juurde
K 17. juuli

Aigu Om! Jaapani süügipäiv

13:00 - 21:30

Antsla vald | Võrumaa

  • koolitus
  • toit
  • Põhiprogramm

Info

Aigu Om! söögipäeval uudistame Roosiku mõisas koos Hikari Tanaka ja Boris Meldrega Jaapani toidukultuuri ning voolime savist teetopse, mida traditsiooniliselt kasutatakse Jaapani teetseremooniatel. Lisaks toimuvad Hundiallika keskuses Võrumaa pärimusliku taimeravi töötuba ja traditsiooniline suitsusauna tseremoonia.

JAAPANI TOIDU TÖÖTOAD ROOSIKU MÕISAS:
13.00 Bento box on Jaapani populaarne kaasaskantav eine, kus hooajalised koostisosad on kaunilt karpi pandud. Töötoas saab lähemalt tutvuda Jaapani bento-kultuuriga ning valmistada endale meelepärase bento. Töötuba on sobilik ka lastele.
15.00 Okonomiyaki ehk kapsapannkook mitmesuguste maitsvate lisandustega on Jaapani üks populaarsemaid tänavatoite. Töötoas saabki nautida nii okonomiyaki valmistamist kui ka söömist!
17.00 Nukazuke ehk kliihapendus on Jaapanist alguse saanud geniaalne ja lihtne hapendamise meetod. Töötoa käigus saab valmistada endale hapendushälli ehk -karbi (Nukadoko), milles edaspidi juur- ja lehtvilju hapendada.

13.30 Savist teetopsi (chawani) valmistamise töötuba

VÕRUMAA PÄRIMUSLIKUD TÖÖTOAD HUNDIALLIKA KESKUSES
14.00 Töötuba: Pärimusliku taimeravi praktiline töötuba ja ravimtaimeaia külastus (ENG; Töötuba on sobilik ka peredele)
18.30 Traditsiooniline suitsusauna tseremoonia (ENG; Segasaun)

Õpitoad ja saunaskäigud toimuvad väikegruppides. Koha broneerimiseks soetada pilet.

Aigu Om! sündmused on osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammist.

Keeled

  • EST
  • ENG

Ligipääsetavus

  • väikelapsega pere sõbralik

Korraldaja

Aigu Om!

Asukoht

, Roosiku, Võru maakond, Eesti

Kõik toimumisajad

Vaata veel

Vaata kõiki